utorok 22. apríla 2014

ADD YOURS: Knižná edícia (APRÍL)

Takže ahojte ! 
Po dlhej dobe pridávam niečo aj na blog. Dneska som sa rozhodol že sa zapojím do projektu ADD YOURS: Knižná edícia ktorý má na svedomí Judit.
Viac sa o tomto projekte dozviete TU.
Takže už to nebudem okecávať a ideme rovno na otázky.








Autor, od ktorého by som si prečítal aj telefónny zoznam.
Takých autorov je fakt veľa ale asi u mňa to bude Richelle Mead. Aj keď som od nej čítal iba Upírsku akadémiu tak jej štýl som si fakt zamiloval ! Určite plánujem pokračovať v VA a hlavne si od nej chcem prečítať viac kníh !

Autor ktorého tak neznášam, až ho milujem.
Určite Rick Riordan. Jeho knihy fakt milujem ! Aj keď niektoré konce fakt neznášam. Napríklad si vezmime Percy Jackson 2. Skončilo to tak (nebudem spoilerovať), že si neviem predstaviť čo sa v trojke môže stať. Ale aj tak ho milujem !

Kniha, kvôli ktorej som jednu noc vôbec nespal/a.
Tú si pamätám presne. Bola to Divergencia od Veronicy Roth. Proste som to nevydržal ! Bolo mi jedno že bolo 23:00 ale aj tak som to musel dočítať. Aj keď mi v niektorých častiach na konci Veronica zlomila srdce (prečoooooooooo ??). Ale aj tak sa to oplatilo dočítať.

Kniha, na ktorú sa odhodlávam už roky.
Magický nôž od Philipa Pullmana. Tú knihu mám už 3 roky a stále som ju neprečítal (hanba mi !). Keď som ju začal čítať, tak mi do toho skočilo niečo iné. Určite si ju čoskoro musím prečítať. Lebo ak nie, tak ju budem čítať až keď budem v domove dôchodcov.

Postava, ktorá mi zlomila srdce.
Viem že túto knihu ešte nemám prečítanú ale aj tak je to Jude z knihy Čo sa stalo Mare Dyerovej. Jude môže byť rád že nežije, pretože za to čo urobil, by som mu asi rozkopal.... (Peťo, ovládaj sa !) to je jedno. Proste ma hrozne sklamal, aj keď na začiatku vyzeral ako fajn chalan (až na to, že bol trošku úchylný ale to sa dalo prežiť).

Hrdina, ktorý ma zruinoval pre všetkých ostatných.
Asi Rowley z knihy Denník odvážneho bojka. Rowley je jedným z mála hrdinov, ktorých nenapodobní žiadny hrdina. Je to dosť detský. Neustále Grega (hlavného hrdinu) upozorňuje že toto sa nemá robiť a jeho rodičia mu to zakázali. Podľa mňa by sa mohol trošku uvoľniť. Veď život bez porušovania pravidiel by bol veľmi nudný. Preto je Rowley výnimočný ! (a sem tam aj trošku retardovaný).

Hrdinka, ktorá ma sklamala.
Natalie z knihy Upírska akadémia. Natalie mi na začiatku knihy prišla ako celkom sympaťáčka. Lenže ku koncu knihy sa z nej stala jedna hnusná zlá...... (nespoileruj Peťo, nie !) to je jedno. Proste ma týmto aulúčitorka neskutočne prekvapila, a týmto mi aj zlomila srdce.
  
Knižný pár, ktorý  nie je pár ale mal by byť, pretože by mi to urobilo hroznú radosť!
Ja som určite za vzťah medzi Annabeth a Percy z Percyho Jacksona. Síce som v Percym iba pri treťom diele (ten chcem o chvíľu čítať) tak si myslím že by im to spolu seklo. Annabeth je múdra
šikovná v boji , Percy zase tiež vyniká v boji a k tomu ovláda vodu. Neboli by spolu neporaziteľní ?

Za filmové spracovanie ktorej knihy by som dal/a svoju pravú obličku ?
U mňa je to určite kniha Počertená od Shani Petroffovej (alebo nejak tak sa volá tá autorka). Kniha je veľmi dobre spracovaná a myslím že ak by z toho bol film tak by som sa určite neurazil !


Otázka na telo: Môj najväčší knižný prehrešok
Takých mám trošku viac ale asi najväčší bol ten že som sa pozrel na poslednú stránku knihy Percy Jackson - More oblúd od Ricka Riordana čím som sa pripravil o najväčšie prekvapenie :)

Takže to je všetko, ja dúfam že sa vám toto páčilo a určite ak ste najkú knihu s týchto čítali, alebo nesúhlasíte, poprípade súhlasíte s mojou odpovedou na otázku tak to píšte do komentára. Ja sa s vami lúčim a ahoj !

1 komentár: