utorok 12. augusta 2014

Na vine sú hviezdy - recenzia

Názov knihy: Na vine sú hviezdy
Autor/autorka: John Green
Počet strán: 235
Rok vydania: 2014
Vydavateľstvo: Ikar (pod vydavateľskou značkou Yoli)
Anotácia: Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život. Je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa. Mladík má štýl, chorobu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.

Dojímavý príbeh ocenil časopis Time ako najlepšiu knihu roka 2012 a po celosvetovom úspechu sa stal predlohou rovnomenného filmu.



Moja recenzia:

Moje hodnotenie: 5/5

2 komentáre:

  1. Už delší dobou se dívám na tvá videa a jsou fakt dobré :). Jinak hezká recenze ^^.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tvoja recenzia je super . Skvelá kniha na čítanie , ja som ju prečítala za jeden večer s otvorenými ústami a cez slzy som skoro nevidela. Neskutočná kniha odporúčam ju každému . Akurát ak môžem odporučiť, tak knihy od Greena určite treba čítať v angličtine . Je to potom úplne o inom čítanie. Ja som ich kupovala tu http://www.eurobooks.sk/sk/produkt/325624/The-John-Green-Collection/

    OdpovedaťOdstrániť